SEMINAR "JAVNE NABAVKE ZA UGOVORNE ORGANE I PONUĐAČE I NOVINE SA NOVOM STRATEGIJOM JAVNIH NABAVKI BIH"

1104 2 

 

SEMINAR "JAVNE NABAVKE ZA UGOVORNE ORGANE I PONUĐAČE I NOVINE SA NOVOM STRATEGIJOM JAVNIH NABAVKI BIH"

12. jun 2024. godine - Hotel Hollywood, Sarajevo
13. jun 2024. godine - Hotel Jelena, Banja Luka

14. jun 2024. godine - Video snimak
19. jun 2024. godine - Video snimak

 

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na seminar posvećen temama iz oblasti javnih nabavki koje su od ključnog značaja za efikasno poslovanje i transparentnost pri nabavkama.

U okviru seminara, predavači će detaljno obraditi različite postupke javnih nabavki, uključujući pregovaračke postupke, otvorene postupke, ograničene postupke, okvirne sporazume, konkurentski dijalog i direktnu nabavku.

Na seminaru ćete dobiti informacije o najvažnijim promjenama u sistemu javnih nabavki, uključujući i novo donesenu Strategiju javnih nabavki za period od 2024. do 2028. godine usvojenu na 43. sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Strategija predstavlja ključan korak u usklađivanju praksi javnih nabavki u Bosni i Hercegovini s evropskim standardima i preporukama.

Poseban naglasak će biti stavljen na sve aspekte pripreme ponuda od strane ponuđača, uključujući pronalaženje relevantnih obavijesti, razumijevanje zahtjeva natječaja, planiranje i organizaciju, financijsku analizu, tehničku pripremu, kvalitetu i predstavljanje ponude, pravne implikacije, evaluaciju konkurentnosti i pravovremenu predaju ponude.

Takođe, biće razmatrane promjene i novosti vezane za novodoneseni Pravilnik o provođenju zajedničkih nabavki, uloga i način rada članova komisije za javne nabavke prema zakonu, kao i žalbeni postupak i načini izbjegavanja potencijalnih problema.

Seminar će pružiti praktične informacije i alate kako bi učesnici mogli efikasno upravljati postupcima javnih nabavki u skladu sa najnovijim propisima i najboljim praksama.

Radujemo se vašem učešću i produktivnim diskusijama na seminaru.

Seminar se odvija na dvije lokacije i to u hotelu "HOLLYWOOD", Sarajevo - Ilidža, sa 4 zvjezdice,  gdje je poznato izletište i kompleks hotela u sklopu banjskog centra, a druga lokacija je hotelu "JELENA" u Banjoj Luci takođe sa četiri zvjezdice, koji je smješten uz veliki šoping centar.

ZA SVE UČESNIKE JE OBEZBIJEĐEN RUČAK I PIĆE U PAUZAMA.

NAPOMENA: BUDŽETSKI KORISNICI, MOGU PRISUSTVOVATI SEMINARU UZ ODGODU PLAĆANJA, ALI UZ OBAVEZNU PRIJAVU.

UPOZNAJTE SE SA NOVINAMA I NOVODONESENOM STRATEGIJOM JAVNIH NABAVKI!
ŠTA ZNAČI PONUĐAČIMA I UGOVORNIM ORGANIMA NOVODONESENI PRAVILNIK O PROVOĐENJU ZAJEDNIČKIH NABAVKI!
 

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 Predavači će u toku seminara obraditi sledeće teme:
 

Opširnije...

ČETVRTI NEUMSKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI

1105 

 

NAPOMENA: DOŠLO JE DO IZMJENE TERMINA ODRŽAVANJA NEUMSKIH SUSRETA. DOLE JE NAVEDEN NOVI TERMIN

 

ČETVRTI NEUMSKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI

 

08. i 09. jul 2024. godine u Hotelu "Sunce", Neum

14. jul 2024. godine - video snimak
20. jul 2024. godine - video snimak

 

 ČETVRTI NEUMSKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI su osmišljeni da pruže detaljne i praktične informacije o najnovijim regulativama, procedurama i strategijama u oblasti javnih nabavki.

Tokom seminara, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa temama kao što su izrada internih akata za uspješne javne nabavke, priprema tenderske dokumentacije, pisanje pobjedničkih ponuda i primjena novih strategija za period 2024-2028. Takođe, biće razmatrane aktuelne izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama, kao i načini na koji ponuđači mogu zaštititi svoja prava u žalbenim postupcima.

Seminar će obuhvatiti i praktične sesije o tehničkim specifikacijama, direktnim sporazumima i konkurentskim zahtjevima, pružajući učesnicima sveobuhvatno razumijevanje ovih ključnih aspekata javnih nabavki. Posebna pažnja biće posvećena izbjegavanju uobičajenih grešaka i pravilnom vođenju nabavnih postupaka.

Ovaj događaj je idealna prilika za profesionalce iz oblasti javnih nabavki da unaprijede svoje vještine, razmijene iskustva i budu u toku sa najnovijim zakonskim promjenama.

Tokom ovog događaja biće prostora za diskusiju i pitanja s ciljem da se upoznate s problemima koji se javljaju u praksi.


Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom usavršavanju u oblasti javnih nabavki.


Predavači su:

- SAMIR BULJINA, doktor pravnih nauka sa položenim pravosudnim i advokatskim ispitom.  Član Ureda za razmatranje žalbi BiH u filijali Mostar u periodu 2015-2021 godina. Ovlašteni predavač ispred Agencije za javne nabavke BiH. Ovlašteni predavač Agencije za državnu službu Federacije BiH za oblast javnih nabavki i javno-privatnog partnerstva. Trenutno zaposlen u Parlamentarnoj skupštini BiH.

- SLAVIŠA BJELOGRLIĆ, Diplomirani pravnik, sa položenim pravosudnim ispitom. Doktor pravnih nauka. Ovlašteni predavač javnih nabavki. Član Kancelarije za razmatranje žalbi BiH 2015-2021.godine. Profesor Visoke škole „Logos-centar“ u Mostaru.

"ČETVRTI NEUMSKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI" su namjenjeni računovođama, revizorima, članovima komisija za javne nabavke, rukovodiocima u privatnim i državnim preduzećima, vlasnicima preduzeća, samostalnim poduzetnicima, pravnicima i svima onim koji se susreću i postupaju po Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Na jednom mjestu dobit ćete sve detaljne informacije vezane uz izmjene i novosti u ovoj oblasti.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom značajnom događaju iz oblasti javnih nabavki. Znanje Vam donosi uštedu u poslovanju.

Susreti javnih nabavki se odvijaju u hotelu "Sunce", u predivnom Neumu, na Jadranskom

 

ZA SVE UČESNIKE OBEZBJEĐEN JE RUČAK PRVOG DANA I PIĆE NA PAUZAMA.

 

Sve informacije vezane za "ČETVRTE NEUMSKE SUSRETE JAVNIH NABAVKI" možete dobiti na brojeve telefona: 066/299-999  i 066/240-000

VIŠE INFORMACIJA, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na "Neumskim susretima javnih nabavki" potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

hotel


Predavači će u okviru tema obraditi:

Opširnije...

INTEGRALNI SEMINAR ZA RUKOVODIOCE - UPRAVLJANJE KONFLIKTIMA, TIMOVIMA I PRODUKTIVNOŠĆU

1106 2 

 

INTEGRALNI SEMINAR ZA RUKOVODIOCE - UPRAVLJANJE KONFLIKTIMA, TIMOVIMA I PRODUKTIVNOŠĆU

08. i 09.07.2024. godine u hotelu "SUNCE", u NEUMU

Video snimak 14. i 15.07.2024.god.
Video snimak 20. i 21.07.2024.god.

 

Ovaj dvodnevni seminar predstavlja jedinstvenu priliku za sticanje novih znanja, veština i alata koji će vam pomoći da unapredite svoje sposobnosti rukovođenja i postignete izvanredne rezultate u vašoj organizaciji.

Zašto prisustvovati? Na ovom dvodnevnom seminaru za rukovodioce naučit ćete praktične vještine i strategije kako da:
•    Efikasno upravljate promjenama i prilagodite se novim situacijama
•    Vodite produktivne i ciljane sastanke koji zaista postižu rezultate
•    Izgradite i vodite visokofunkcionalne timove koji rade zajedno prema zajedničkim ciljevima
•    Ovladati umjetnošću upravljanja vremenom i poboljšati svoju produktivnost
•    Komunicirati i rješavati konflikte na konstruktivne i profesionalne načine
•    Prepoznate i suzbijete stres na poslu kako biste zaštitili sebe i svoje timove
•    Stvorite zdravo radno mjesto i boriti se protiv mobbinga
•    Delegirate zadatke i ovlasti timu za veći uspjeh

Ovaj dvodnevni i sveobuhvatni seminar je sve što vam je potrebno da podignete svoje vještine rukovođenja na viši nivo! Ovaj seminar vam nudi praktične savjete i strategije koje možete odmah primijeniti u svom radu.

Očekujemo da ćete prepoznati značaj ovog seminara za Vaš lični i profesionalni razvoj, kao i za uspeh Vaše organizacije.

Ovaj seminar je i prilika da se povežete sa drugim rukovodiocima i razmjenite iskustva i ideje.

NE PROPUSTITE OVU PRILIKU DA PODIGNETE SVOJE VJEŠTINE NA VIŠI NIVO

ZA SVE UČESNIKE OBEZBIJEĐEN JE RUČAK PRVOG DANA I PIĆE NA PAUZAMA.

Sve informacije vezane za seminar možete dobiti na brojeve telefona: 066/299-999  i 066/240-000

VIŠE INFORMACIJA, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na "Neumskim susretima javnih nabavki" potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

hotel


Predavači će u okviru tema obraditi:

Opširnije...

Seminari

aktuelni seminari

Održani seminari

Kontakt

  • Telefoni mobilni +

      066 299 999 , 066 240 000
  • Telefoni fiksni +

    051 466 600
  • Fax +

    Fax: 051 466 601
  • 1