SEMINAR "CARINA BEZ PAPIRA" I DRUGE NOVE VELIKE IZMJENE PROPISA IZ OBLASTI UVOZA I IZVOZA U BIH

1065 2 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

SEMINAR "CARINA BEZ PAPIRA" I DRUGE NOVE VELIKE IZMJENE PROPISA IZ OBLASTI UVOZA I IZVOZA U BIH


22. avgust 2022. godine - Hotel Kardial, Banja Vrućica, Teslić
23. avgust 2022. godine - Hotel Hollywood, Sarajevo

26. avgust 2022. godine - Video snimak
02. septembar 2022. godine - Video snimak

Obavještavamo Vas da je došlo je do značajnih izmjena propisa u oblasti uvoza i izvoza robe u i iz BiH. Ovi propisu su nedavno usvojeni i počeli su se primjenjivati od 01.08.2022. godine.

Usvojeno je više podzakonskih akata koji se odnose na početak primjene novog Zakona o carinskoj politici u BiH koji je stupio na snagu od 1. avgusta ove godine.

Znate li koje su obaveze špeditera nakon 01.08.2022? Počinje „carina bez papira“. Znate li šta to znači? Jeste li upoznati sa NCTS - Novim kompjuterizovanim sistemom provoza, sa korištenjem kvalifikovanog elektronskog potpisa, podnošenjem i obradom elektronskih provoznih prijava itd?

Znate li sve o prelaznim pravilima namjenjenim za privremenu primjenu, na bilateralnoj osnovi, između strana potpisnica ugovora o slobodnoj trgovini? Primjenjivaće se alternativno uz PEM pravila i to samo sa stranama ugovornicama koja ista primjenjuju.

Ova pravila ne mjenjaju odredbe Konvencije, ne mjenjaju prava i obaveze strana, ali su ''zanimljiva'' privrednim subjektima jer su daleko jednostavnija i uslove za status robe sa porijeklom je lakše zadovoljiti.

Usvojen je novi Zakona o carinskim prekršajima BiH. Znate li šta donosi? Šta je razlog donošenja novog zakona? Šta se smatra sada prekršajima? Zbog čega se može sve odgovarati itd.?

 
OVAJ SEMINAR JE PRILIKA DA SE UPOZNATE SA BROJNIM USVOJENIM IZMJENAMA PROPISA VEZANIH ZA PROCEDURE UVOZA I IZVOZA !

 
Da li ste upoznati sa ovim svim ovim izmjenama i da li ste spremni da počnete da ih primjenjujete?

Nepoznavanje ovih izmjena može dovesti u Vašoj firmi do zastoja u procesu uvoza i izvoza robe, a to svakako želite izbjeći. Na ovom seminaru imate priliku da Vas eminentni stručnjaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH, koji najbolje poznaju ovu oblast, na vrijeme upoznaja sa svim izmjenama.

Na seminaru će biti razmotrena brojna pitanja.

Na ovom seminaru ćete imati priliku i da direktno postavljate pitanjima predavačima koji rade u UIO i koji odlično poznaju ove probleme. Iskoristite tu šansu.

Predavači na seminaru će Vam pomoći da razriješiti nedoumice i da izbjegnete probleme sa inspekcijama.

Seminar je namijenjen vlasnicima preduzeća, privatnicima, direktorima, špediterima, pravnicima, računovodstvenim radnicima, knjigovođama,  revizorima i svim onima koji uvoze ili izvoze robu ili vide svoju šansu za poboljšavanje poslovanja uvozom i izvozom robe.

Seminar je veoma koristan i zaposlenim u javnom sektoru, jer im omogućuje razumijevanje kompletnog postupka uvoza i izvoza robe. U ovom sektoru naročito je koristan rukovodiocima, sekretarima organizacija, predsjednicima i članovima komisija za javne nabavke i službenicima za javne nabavke.

Takođe je koristan i radnicima pravosuđa koji se susreću sa ovakvim tipom predmetima.

ZA SVE UČESNIKE JE OBEZBJEĐEN RUČAK I PIĆE U PAUZAMA.  
 

 
POSTAVLJAJTE DIREKTNO PITANJA PREDAVAČIMA !

 

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 
Predavači će u toku seminara obraditi sledeće teme:
 

Opširnije...

SEMINAR "SVE O NOVOM PRAVILNIKU O PRIMJENI ZAKONA O PDV-U I OSTALE AKTUELNOSTI IZ OBLASTI INDIREKTNIH POREZA"

1066 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas popratite:

SEMINAR "SVE O NOVOM PRAVILNIKU O PRIMJENI ZAKONA O PDV-U I OSTALE AKTUELNOSTI IZ OBLASTI INDIREKTNIH POREZA"

 

07.09.2022 - Online seminar - Webinar, 09:30 - 14:30
12.09.2022 - Video snimak seminara
16.09.2022 - Video snimak seminara

 

ZNATE LI ŠTA DONOSI NOVI PRAVILNIK O PRIMJENI ZAKONA O PDV-U? HOĆE LI TO UTICATI NA VAŠE POSLOVANJE? NARAVNO DA HOĆE. ZNATE LI KAKO? JESTE LI SPREMNI ZA TAKVE PROMJENE? PRIPREMITE SE NA VRIJEME!

Novi Pravilnik o primjeni Zakona o PDV-u poslije dugog usaglašavanja je stupio na snagu. Ovim pravilnikom su predviđena određena nova rješenja u oblasti indirektnog oporezivanja. Za sve poreske obaveznike je bitno da budu na vrijeme upoznati sa novim pravilima kako bi na vrijeme mogli da prilagode svoje poslovanje.

Zbog toga smo organizovali seminar na kome ćete biti upoznati sa izmjenama koje su  predviđene u načinu obračuna PDV-a, načinu podnošenja PDV-prijava, bićete upoznati sa novim ispravnim načinom popunjavanja polja PDV prijava, sa pravima obveznika u postupcima kontrole, sa određenim problemima kod dostavljanja podataka iz knjigovodstvene evidencije elektronskim putem, sa kontrolnim aktivnostima UIO-a i drugim pitanjima koja možete naći u programu seminara.

Na seminaru će Vam zaposlenici UIO BiH dati neophodne instrukcije i pomoći Vam da brojne nedoumice koje se javljaju kod obveznika budu otklonjene i direktno će odgovarati na sva Vaša pitanja.

Seminar je namijenjen računovodstvenim radnicima, knjigovođama,  revizorima, vlasnicima preduzeća, privatnicima, direktorima, pravnicima i svim poreskim obaveznicima.

Seminare možete pratiti preko Zoom platforme, na svim elektronskim uređajima (računarima, tabletima, mobilnim telefonima). Zainteresovani će moći odgledati i video snimak u još dva termina.

Svi učesnici će dobiti certifikate o učestvovanju na seminaru putem pošte.

KAZNE ZA NEPRAVILNO POSTUPANJE U POSTUPKU PRIJAVLJIVANJA PDV-A SU VEOMA VELIKE. MOGU BITI VEĆE OD 10.000 KM. SVAKAKO IH ŽELITE IZBJEĆI. OVAJ SEMINAR ĆE VAM POMOĆI U TOME I UŠTEDITI VAM NOVAC.

 VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

OVAJ SEMINAR JE PRILIKA DA SE NA VRIJEME UPOZNATE SA  NOVIM PRAVILNIKOM O PRIMJENI ZAKONA O PDV-U !

 

OVAJ SEMINAR JE PRILIKA DA SE UPOZNATE SA ČESTIM GREŠKAMA OBAVEZNIKA PRILIKOM OBRAČUNA I PRIJAVLJIVANJA PDV-A!

 
Predavači će u okviru tema obraditi:
 

Seminari

aktuelni seminari

Održani seminari

Kontakt

  • Telefoni mobilni +

      066 299 999 , 066 240 000
  • Telefoni fiksni +

    051 466 600
  • Fax +

    Fax: 051 466 601
  • 1