SEMINAR "RAZVIJANJE VJEŠTINA MODERNOG RUKOVODIOCA: STRATEGIJE, KOMUNIKACIJA, LIDERSTVO I UPRAVLJANJE VREMENOM ZA SVE RUKOVODIOCE U PRIVATNIM I JAVNIM FIRMAMA I INSTITUCIJAMA"

1099 2 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

SEMINAR "RAZVIJANJE VJEŠTINA MODERNOG RUKOVODIOCA: STRATEGIJE, KOMUNIKACIJA, LIDERSTVO I UPRAVLJANJE VREMENOM ZA SVE RUKOVODIOCE U PRIVATNIM I JAVNIM FIRMAMA I INSTITUCIJAMA"

 

26.03.2024. godine - Hotel Jelena, Banja Luka
27.03.2024. godine - Hotel Hollywood, Sarajevo

Video snimak 03. i 08.04.2024.god.

Da li želite:

- Naučiti kako efikasno voditi, motivirati i inspirirati svoj tim u današnjem dinamičnom okruženju?

- Usavršiti svoje vještine pregovaranja i komunikacije kako biste postigli bolje rezultate?

- Ovladati modernim tehnikama upravljanja vremenom i biti produktivniji?

Ako je vaš odgovor 'DA!', onda je ovaj seminar za vas!

Ovo je vaša prilika da:

Razvijate vrhunski liderski stil:
Nije tajna da liderstvo zahtjeva više od vođenja. Ovaj seminar će vam pomoći da otkrijete vlastite potencijale, razvijete jedinstveni liderski stil i postanete izvor inspiracije za svoj tim.

Upravljate složenim poslovnim situacijama:
Umjesto gledanja na promjene kao na prepreke, naučit ćete kako ih iskoristiti kao priliku za rast. Strategije za rast, diverzifikaciju i inovacije postat će vaši ključni alati za vođenje u dinamičnom okruženju.

Unapređujete Vaše međuljudske vještine:
Bonton nije samo o pravilnom držanju viljuške. Ovaj segment će vas voditi kroz suptilnosti komunikacije, kako verbalne tako i neverbalne. Poboljšajte svoje odnose, kako unutar tima tako i izvan njega.

Postavljate i postižete ciljeve:
Da li vam se čini da često gubite iz vida glavne ciljeve? Ovaj seminar će vas naučiti kako postavljati prioritete, donositi ispravne odluke i efikasno upravljati vremenom kako biste ostvarili uspeh.

KOME JE NAMIJENJEN OVAJ SEMINAR?

Ovaj seminar je namijenjen:

- Rukovodiocima i menadžerima svih nivoa: Bez obzira na vašu trenutnu poziciju, znanja i vještine koje ćete steći na ovom seminaru omogućiće Vam da napredujete u karijeri i postignete bolje rezultate.

- Vlasnicima privatnih preduzeća: Naučite kako efikasnije voditi preduzeće, donositi ispravne odluke i razvijati strategije za rast i uspjeh vašeg posla.

- Ambicioznim profesionalcima: Ako ste željni da podignete svoju karijeru na viši nivo i razvijete liderski potencijal, ovaj seminar vam pruža sveobuhvatnu platformu za učenje i napredovanje.

- Svima onima koji žele unaprijediti svoje vještine u rukovođenju i liderstvu: Bez obzira na vašu trenutnu profesiju, ovo znanje je univerzalno vrijedno i može vam pomoći da ostvarite svoje profesionalne ciljeve.

Da li se vidite u nekoj od ovih kategorija? Ako je tako, onda je ovaj seminar za vas! Registrujte se danas i počnite svoje putovanje prema uspjehu!

ZA SVE UČESNIKE SEMINARA OBEZBJEĐEN JE ZAJEDNIČKI RUČAK.

- BUDŽETSKI KORISNICI, NARAVNO, MOGU PRISUSTVOVATI SEMINARU UZ ODGODU PLAĆANJA, ALI UZ OBAVEZNU PRIJAVU!

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 


TRENING LIDERSKIH VJEŠTINA - KAKO (P)OSTATI USPJEŠAN RUKOVODILAC - Namjenjen je svima koji već jesu na poziciji da vode timove, neovisno o nivou upravljanja, ali i onima koji imaju ambicije to tek postati, zatim za direktore, menadžere i rukovodioce u  privatnim i državnim firmama i organizacijama.

 

RIJEŠITE SVOJE PROBLEME I UNAPRIJEDITE SVOJE POSLOVANJE UZ POMOĆ VRHUNSKIH PREDAVAČA!

 
Predavači će u okviru tema obraditi:

WEBINAR POSEBNO PRILAGOĐEN PONUĐAČIMA O KOMPLETNOM PROCESU JAVNIH NABAVKI

1100 2 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

WEBINAR POSEBNO PRILAGOĐEN PONUĐAČIMA O KOMPLETNOM PROCESU JAVNIH NABAVKI

 

 16.04.2024. godine - Webinar, 09:00-16:00
 18.04.2024. godine - Video snimak
23.04.2024. godine - Video snimak

 

Ovaj webinar je namenjen ponuđačima koji žele da poboljšaju svoje šanse za osvajanje ugovora o javnim nabavkama.

Da li želite da poboljšate svoje znanje o javnim nabavkama i povećate šanse za uspjeh? Ovaj webinar pruža sveobuhvatan pregled procesa javnih nabavki i relevantnih zakonskih propisa.

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI NA WEBINARU:
- Dubinski pregled procesa javnih nabavki
- Analiza najnovijih propisa i zakonskih okvira
- Upoznavanje sa novitetima u e-nabavkama i e-aukcijama kao što su skoro usvojeni novi pravilnik o elektronskim nabavkama i zajedničkim nabavkama.
- Praktične strategije za efikasno sudjelovanje u natječajima
- Savjeti i trikovi za optimizaciju pripreme ponuda
- Važnost pravne podrške u žalbenim postupcima
- Direktno postavljanje pitanja iskusnim predavačima

Ovaj webinar je veoma važan za privatne firme, ali i državne koje učestvuju kao ponuđači u postupku javnih nabavki da bi mogli i u buduće da kvalitetno učestvuju sa svojim ponudama u postupcima nabavki.

Ako ste ponuđač svjesni ste da Vas i najmanji propust u pisanju ponude može diskvalifikovati iz daljeg postupka nabavki. To vas može koštati zarade koju ste mogli ostvariti da vaša ponuda nije odbačena radi tehničke greške. Možda je osoblje preduzeća koje kreira ponude nekad bilo obučeno, ali sa konstantnim izmjenama mora biti upoznato jer se promijenio način rada.

PUTEM OVOG WEBINARA MOŽETE OBUČITI OSOBLJE NA NAJJEFTINI NAČIN! TO JE NAJISPLATIVIJA INVESTICIJA ZA PREDUZEĆE!

Sa obučenim osobljem možete biti ispred konkurencije.

Na dijelu webinara će biti demonstriran kompletan elektronski postupak na portalu Javnih nabavki BiH - www.ejn.gov.ba.

Na webinaru ćete uz pomoć iskusnih stručnjaka iz ove oblasti riješiti svoja konkretna pitanja sa kojima se suočavate u praksi!

- BUDŽETSKI KORISNICI, NARAVNO, MOGU PRISUSTVOVATI SEMINARU UZ ODGODU PLAĆANJA, ALI UZ OBAVEZNU PRIJAVU!

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

AKO STE PONUĐAČ ZNATE LI KAKO JE SA NOVIM IZMJENAMA PREDVIĐENO DA UBUDUĆE RADITE?

 

PUTEM OVOG WEBINARA MOŽETE OBUČITI OSOBLJE NA NAJJEFTINI NAČIN!

 
Predavači će u okviru tema obraditi:

SEMINAR "NOVE VELIKE IZMJENE PROPISA IZ OBLASTI UVOZA I IZVOZA U BIH I NOVA PRAVILA O PORIJEKLU I NOVE CARINSKE TARIFE"

1101 2 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

SEMINAR "NOVE VELIKE IZMJENE PROPISA IZ OBLASTI UVOZA I IZVOZA U BIH I NOVA PRAVILA O PORIJEKLU I NOVE CARINSKE TARIFE"

23. april 2024. godine - Hotel Hollywood, Sarajevo
25. april 2024. godine - Hotel Kardial, Banja Vrućica, Teslić

29. april 2024. godine - Video snimak
13. maj 2024. godine - Video snimak

 

DOBRA VIJEST ZA IZVOZNIKE IZ BIH! NOVE POGODNOSTI U TRGOVINI SA EU, EFTA I ZEMLJAMA CEFTE!

ŠTA SE PROMIJENILO?

Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje EU-BIH, zemlje EFTA zone i Zajednički odbor CEFTA sporazuma donijeli su odluke koje omogućavaju izvoznicima iz BiH lakšu trgovinu sa zemljama Evropske unije, zemljama EFTA zone i zemljama članicama CEFTA sporazuma upotrebom dva seta preferencijalnih pravila porijekla pri uvozu i izvozu roba. Šta sadrže te nove odluke?

ŠTA SU TE POGODNOSTI?
Nova, fleksibilnija pravila o porijeklu! Koja su nova "prelazna" pravila porijekla uvedena i kako predstavljaju jednostavniji način dokazivanja da vaša roba ima preferencijalno porijeklo iz BiH i time kvalifikuje za carinske olakšice u zemljama EU, EFTA i CEFTE u smislu oslobađanja od plaćanja carinskih dažbina ili sniženih carinskih stopa. Na taj način proizvodi porijeklom iz BiH postaju konkurentniji na tržištu EU, EFTE i CEFTE.

Paralelna primjena starih i novih pravila: Do kada možete birati između starih i novih pravila o porijeklu i kako to primjeniti u praksi u 2024. godini?

Povrat ili oslobađanje od plaćanja carine na uvoz u BiH: Šta znače "Nova pravila porijekla" u pogledu mogućnosti povrata ili potpunog oslobađanje od carinskih troškova za robe iz BiH prilikom uvoza i izvoza u zemlje potpisnice sporazuma o slobodnoj trgovini? Koje su robe izuzete od ove povlastice?

Kumulacija porijekla: Šta je puna kumulacija porijekla i kako procesi obrade i dorade nad repromaterijalima bez porijekla u zemljama partnerima utiču na proizvodnju finalnog proizvoda porijeklom iz BiH? Kako i gdje plasirati takav finalni proizvod i ostvariti carinske povlastice?

ŠTA ĆE SEMINAR POKRIVATI?
- Detaljno objašnjenje NOVIH "PRELAZNIH" PRAVILA O PORIJEKLU, njihove primjene u 2024. godini, te tranzicije u 2025. godini.
- Kako NOVA PRAVILA PORIJEKLA utiču na carinske olakšice za izvoznike iz BiH, koje su to prednosti i poboljšanja?
- Pregled najvažnijih IZMJENA U CARINSKOJ TARIFI BIH ZA 2024. GODINU sa osvrtom na izmjene EU Kombinovane nomenklature 2024 i sedmu reviziju Harmonizovanog sistema.

Ne propustite ovu priliku da saznate više o novim pravilima i povećate profit vašeg izvoznog posla!

Znate li od kada se primjenjuju nova pravila?

 
OVAJ SEMINAR JE PRILIKA DA SE UPOZNATE SA BROJNIM USVOJENIM IZMJENAMA PROPISA VEZANIH ZA PROCEDURE UVOZA I IZVOZA !

Da li ste upoznati sa ovim svim ovim izmjenama i da li ste spremni da počnete da ih primjenjujete?

Nepoznavanje ovih izmjena može dovesti u Vašoj firmi do zastoja u procesu uvoza i izvoza robe, a to svakako želite izbjeći. Na ovom seminaru imate priliku da Vas eminentni stručnjak Uprave za indirektno oporezivanje BiH, koji najbolje poznaju ovu oblast, na vrijeme upozna sa svim izmjenama.

Na seminaru će biti razmotrena brojna pitanja.

Na ovom seminaru ćete imati priliku i da direktno postavljate pitanjima predavaču koji radi u UIO i koji odlično poznaju ove probleme. Iskoristite tu šansu.

Seminar će Vam pomoći da razriješiti nedoumice i da izbjegnete probleme sa inspekcijama.

Seminar je namijenjen vlasnicima preduzeća, privatnicima, direktorima, špediterima, pravnicima, računovodstvenim radnicima, knjigovođama,  revizorima i svim onima koji uvoze ili izvoze robu ili vide svoju šansu za poboljšavanje poslovanja uvozom i izvozom robe.

Seminar je veoma koristan i zaposlenim u javnom sektoru, jer im omogućuje razumijevanje kompletnog postupka uvoza i izvoza robe. U ovom sektoru naročito je koristan rukovodiocima, sekretarima organizacija, predsjednicima i članovima komisija za javne nabavke i službenicima za javne nabavke.

Takođe je koristan i radnicima pravosuđa koji se susreću sa ovakvim tipom predmetima.

ZA SVE UČESNIKE JE OBEZBJEĐEN RUČAK I PIĆE U PAUZAMA.

 
POSTAVLJAJTE DIREKTNO PITANJA NA SEMINARU !


VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U
POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na
adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Predavači će u toku seminara obraditi sledeće teme:
 

Opširnije...

SEMINAR "KANCELARIJSKO I ARHIVSKO POSLOVANJE U PRIVATNIM PREDUZEĆIMA, ORGANIZACIJAMA I INSTITUCIJAMA BOSNE I HERCEGOVINE, FEDERACIJE BIH I REPUBLIKE SRPSKE"

1102 2

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

 

SEMINAR "ELEKTRONSKO KANCELARIJSKO I ARHIVSKO POSLOVANJE U PRIVATNIM PREDUZEĆIMA, ORGANIZACIJAMA I INSTITUCIJAMA BIH, FBIH I RS I NAJNOVIJE IZMJENE PROPISA"

Webinar - 26.04.2024. god.  od 09:30 do 15:30

Video snimak - 30.04, 07.05 i 13.05.2024. god.

 

- Ovde možete preuzeti  POZIVNO PISMO i PRIJAVNI OBRAZAC

Organizacija dokumenata je ključna za svaki poslovni subjekt, a u digitalnom dobu, elektronsko poslovanje nudi brojne prednosti:

•    Brži pristup i pretraga dokumenata: Štedite vrijeme pronalaženjem informacija uz nekoliko klikova.
•    Smanjenje papira: Zbogom pretrpanim arhivima!
•    Povišenje efikasnosti: Automatizirajte procese i brže obavljajte poslove.
•    Sigurnost i arhiviranje: Vaši dokumenti su bezbjedni i trajno dostupni.

Seminar će vam objasniti sve što treba znati o relevantnim propisima u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Federaciji BiH.  Propisi vezani za kancelarijsko i arhivsko poslovanje u entitetima u BiH su slično regulisana. Većina rješenja je identična, međutim postoje u nekim segmentima i razlike.  Pojasnit ćemo vam i razlike u njihovoj primjeni.

Pomoćićemo Vam da:

•    Razumjete najvažnije aspekte propisa.
•    Riješite dileme vezane za praktičnu primjenu.
•    Otklonite sve nejasnoće u vezi sa elektronskim poslovanjem.

Seminar je interaktivan, a to znači da ćete imati priliku postaviti pitanja i dobiti konkretne odgovore.

Ne propustite ovu priliku da podignete efikasnost svog rada!

Cilj ovog seminara je da pojasni najznačajnije aspekte propisa iz ove oblasti u BiH, ali i da učesnicima razriješi dileme koje se javljaju kod njihove primjene u praksi.

Neispravna primjena propisa iz oblasti kancelarijskog i arhivskog poslovanja je čest predmet problema sa inspekcijama. To je nešto što svakako želite izbjeći. Postoji niz postupaka koje morate razumjeti i ispoštovati.
Seminar je namijenjen rukovodiocima preduzeća, sekretarima, pravnicima i administrativnim radnicima u organizacijama i institucijama, sudovima, tužilaštvima, školama, javnim preduzećima i drugim ustanovama, menadžerima, radnicima u računovodstvima, ...  

Seminar je veoma bitan i za vlasnike i rukovodioce privatnih preduzeća i njihove administrative radnike kako bi izbjegli propuste u radu sa dokumentacijom i ne bi imali problema sa inspekcijama i plaćali nepotrebne kazne.

Seminar je veoma bitan i za vlasnike i rukovodioce privatnih preduzeća i njihove administrative radnike kako bi izbjegli propuste u radu sa dokumentacijom i ne bi imali problema sa inspekcijama i plaćali nepotrebne kazne.

Teme seminara su sledeće:

Opširnije...

Seminari

aktuelni seminari

Održani seminari

Kontakt

  • Telefoni mobilni +

      066 299 999 , 066 240 000
  • Telefoni fiksni +

    051 466 600
  • Fax +

    Fax: 051 466 601
  • 1