VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI


1055 

 

VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI

 

- 16. i 17.12. 2021. godine u Hotelu "Sunce", Babanovac, Vlašić

- 22. i 23. 12. 2021. godine - Video snimak

- 28. i 29. 12. 2021. godine - Video snimak

- Snimak se može pratiti narednih 7 dana od termina za koji ste se prijavili 

 

Zakon o javnim nabavkama u BiH primjenjujemo svakodnevno, međutim još uvijek se javljaju razne nedoumice o njegovoj ispravnoj primjeni. Dovoljna je mala greška, za koju nismo ni mislili da ja važna, pa da propadne postupak javne nabavke na kojem smo radili mjesecima ili da izgubimo, kao dobavljač, ugovor koji nam dosta znači.

Stiže i 2022. godina. Potrebno je pripremiti novi plan javnih nabavki. Da li ste sigurni kako to trebate uraditi? Šta da radite sa neutrošenim sredstvima iz ove godine? Sistem elektronskih ponuda će uskoro biti potpuno operativan. To je veoma značajno za ponuđače, ali i ugovorne organe. Ponuđači gube često poslove koji su mogli dobiti radi neispravnih ponuda. Koje sve greške prave?

Na ova i mnoga druga pitanja dobićete odgovor na ovom seminaru.

Na "VLAŠIĆKIM SUSRETIMA JAVNIH NABAVKI" predavači će prolaziti kroz najčešće probleme s kojima se svakodnevno susrećemo, kao i specifične situacije na koje treba obratiti pažnju.

Ovaj događaj ima za cilj da razmotri značajna pitanja iz ove oblasti i da omogući učesnicima razmjenu različitih saznanja, iskustava i informacija, ali i da uspostave direktne poslovne kontakte.

Tokom ovog događaja biće prostora za diskusiju i pitanja s ciljem da se upoznate s problemima koji se javljaju u praksi.

Svi učesnici će dobiti dosta primjera dokumenata iz prakse, u elektronskom obliku, koji im mogu poslužiti kao uzorci kod kreiranja vlastitih dokumenata.

"Vlašićki susreti javnih nabavki" su namjenjani računovođama, revizorima, članovima komisija za javne nabavke, rukovodiocima u privatnim i državnim preduzećima, vlasnicima preduzeća, samostalnim poduzetnicima, pravnicima i svima onim koji se susreću i postupaju po Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Na jednom mjestu dobićete sve detaljne informacije vezane uz izmjene zakona i novine u ovoj oblasti.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom značajnom događaju iz oblasti javnih nabavki.

Znanje Vam pridonosi poslovanju.

Susreti javnih nabavki se odvijaju u hotelu "Sunce", u Babanovcu na predivnom Vlašiću.

ZA SVE UČESNIKE OBEZBJEĐEN JE RUČAK - ŠVEDSKI STO PRVOG DANA I PIĆE NA PAUZAMA.

Sve informacije vezane za "VLAŠIĆKIH SUSRETA JAVNIH NABAVKI" možete dobiti na brojeve telefona: 066/240-000 i 066/299-999.

VIŠE INFORMACIJA, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

hotel

 

KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE

 

Kotizacija iznosi 240 KM po jednom učesniku za prisustvo u hotelu, a za praćenje video snimka 190 KM.

Popust za rane prijave do 30. novembra – kotizacija iznosi 210 KM za prisustvo u hotelu, a za praćenje video snimka 170 KM

Za prijave 2 i više osoba iz iste organizacije odobrava se dodatni popust od 10% na ukupnu cijenu kotizacije.

U cijenu nije uračunat PDV.

Pozivamo Vas da svoje učešće što prije prijavite uz napomenu da budžetski korisnici, naravno, mogu prisustvovati uz odgodu plaćanja, ali uz obaveznu prijavu!

Prijavu slati na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na fax: 051 466 601.


Predavači će u okviru tema obraditi:
 

SEMINAR POSTUPAK UVOZA I IZVOZA ROBA U I IZ BIH "KORAK PO KORAK”

1056 2 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas da propratite:

SEMINAR POSTUPAK UVOZA I IZVOZA ROBA U I IZ BIH "KORAK PO KORAK”

 09. decembra 2021. godine - Online seminar - Webinar

14. decembra 2021. godine - Video snimak

21. decembra 2021. godine - Video snimak

 

Ovaj seminar je namijenjen prvenstveno firmama koje namjeravaju unaprijediti svoje poslovanje otpočinjanjem uvoza ili izvoza robe. Mnoge firme na tome dobro zarađuju. Možda ste se vi do sada bavili nečim drugim, ali razmišljate o ovom aspektu poslovanja. Ko god je zainteresovan za vanjsku trgovinu i ko razmišja o samostalnom organizovanju uvoza-izvoza preporučujemo da prati ovaj seminar.

Da li je teško uvoziti i izvoziti robu? Odgovor je da i ne. Osnovne stvari su jednostavne, ali takođe ima dosta toga što treba znati.

Bosna i Hercegovina je potpisala brojne međunarodne ugovore o slobodnoj trgovini, ukidanju carina i uvođenju carinskih olakšica. Primjena olakšica podrazumeva da izvoznik carinskim organima prezentuje da roba ispunjava propisane uslove. Priprema dokumentacije je zahtjevan posao.

TAKOĐE SEMINAR ĆE BITI KORISTAN I ZAPOSLENIM U FIRMAMA KOJE SE VEĆ BAVE UVOZOM I IZVOZOM DA UNAPRIJEDE SVOJE ZNANJE I RAZRIJEŠE NEDOUMICE.

  
OVAJ SEMINAR JE PRILIKA DA SAGLEDATE NAJVAŽNIJE ASPEKTE POSTUPKA UVOZA I IZVOZA ROBA U I IZ BIH !

 

Seminar je namenjen svim privrednim subjektima, kako preduzećima tako i preduzetnicima koji žele da unaprijede svoje poslovanje; rukovodiocima, vlasnicima firmi, menadžerima i svima koji se bave ili namjeravaju da se počnu baviti uvozom i izvozom.

Pozivamo vas da sa vama podijelimo naše dugogodišnje iskustvo, da Vam objasnimo procedure uvoza i izvoza "korak po korak", da saslušamo vaša pitanja i probleme i zajedno pronađemo odgovore na najvažnije od njih, kako se pravilno i sigurno uključiti u međunarodnu trgovinu.

Predavači su stručnjaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH koji imaju dugogodišnje radno iskustvo u ovoj oblasti. Na ovom seminaru ćete imati priliku i da im direktno postavljate pitanja. Iskoristite tu šansu.

Seminar je veoma koristan i zaposlenim u javnom sektoru, jer im omogućuje razumijevanje kompletnog postupka uvoza i izvoza robe. U ovom sektoru naročito je koristan rukovodiocima, sekretarima organizacija, predsjednicima i članovima komisija za javne nabavke i službenicima za javne nabavke. Takođe je koristan i radnicima pravosuđa koji se susreću sa ovakvim tipom predmetima.

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 
Predavači će u okviru tema obraditi:
 

Opširnije...

Seminari

aktuelni seminari

Održani seminari

Kontakt

  • Telefoni mobilni +

      066 299 999 , 066 240 000
  • Telefoni fiksni +

    051 466 600
  • Fax +

    Fax: 051 466 601
  • 1