SEMINAR "SVE O NOVOUSVOJENIM PODZAKONSKIM AKTIMA, RAD PO NOVOM ZAKONU O JAVNIM NABAVKAMA I PRIPREMNE PROCEDURE ZA RAD U 2023. GODINI"

1077 2 

 

Poštovane koleginice i kolege, sa velikim zadovoljstvom pozivamo Vas na:

SEMINAR "SVE O NOVOUSVOJENIM PODZAKONSKIM AKTIMA, RAD PO NOVOM ZAKONU O JAVNIM NABAVKAMA I PRIPREMNE PROCEDURE ZA RAD U 2023. GODINI"

08.02.2023. godine u hotelu "Jelena", Banja Luka
09.02.2023. godine u hotelu "Hollywood", Sarajevo
10.02.2023. godine hotel Kardial, Banja Vrućica, Teslić

Video snimak 14. i 17.02.2023.god.

 

Napokon je Vijeće ministara BiH na samom kraju prošle godine usvojilo tri podzakonska akta vezana za postupak javnih nabavki. Ovi akti su bitni i za ugovorne organe i ponuđače kako bi mogli provoditi postupke.

Znači nije dovoljno upuznati se sa samim izmjenama zakona, već je neophodno je da budete upoznati na vrijeme i sa ovim aktima. Tek tada ćete imati potpuno znanje i bićete sigurni kako treba raditi.

Pošto je usvojen i novi zakon o javnim nabavkama koji se počeo primjenjivati decembra 2022. godine sada su jasnije koje sve izmjene donosi. Na ovom seminaru će Vam biti detaljno pojašnjene sve promjene u načinu rada.

Na seminaru ćete biti upoznati i sa drugim aspektima postupka javnih nabavki.

Bez poznavanja izmjena zakona, pravilnika, upustava i izjava postoji velika vjerovatnoća da ćete pogriješiti ako ste ugovorni organ i da će vam propasti postupak ili da će vam biti odbačena ponuda ako ste ponuđač.

U toku seminara će učesnici moći postavljati direktno pitanja predavačima i tako otkloniti svoje dileme.

Adekvatna obuka je znači u interesu i ugovornim organima i ponuđačima, zato je ovaj seminar namijenjen i jednim i drugim.

Na seminaru obuku održavaju ovlašteni predavači Agencije za javne nabavke BiH.

ZA SVE UČESNIKE JE OBEZBJEĐEN RUČAK I PIĆE U PAUZAMA.

 
BEZ POZNAVANJA IZMJENA PRAVILNIKA I DRUGIH AKATA VEZANIH ZA ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA NEĆETE MOĆI UČESTVOVATI U POSTUPKU JAVNIH NABAVKI !

 

 
Želite li biti na vrijeme upoznati  sa novim aktima? Želite li znati kao provesti postupak javnih nabavki po novom? Želite li na vrijeme naučiti kako ispravno kreirati svoje ponude? Želite li raditi bez problema? Želite li steći znanje u prijatnoj atmosferi dobrih hotela? Ako je odgovor DA, prisustvujte ovom seminaru.

 

VIŠE INFORMACIJA O SEMINARU, IZNOS KOTIZACIJE I PROGRAM MOŽETE NAĆI U POZIVNOM PISMU NA OVOM LINKU. Za učešće na seminaru potrebno je da popunite OBRAZAC ZA PRIJAVU i dostavite ga na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 Predavači će u toku seminara obraditi sledeće teme:
 

Opširnije...

DRUGI VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI

1078 

 

DRUGI VLAŠIĆKI SUSRETI JAVNIH NABAVKI

 

- 13. i 14. februar 2023. godine u Hotelu "Sunce", Babanovac, Vlašić
- 20. i 21. februar 2023. godine - Video snimak
- 27. i 28. februar 2023. godine - Video snimak

- Snimak se može pratiti narednih 7 dana od termina za koji ste se prijavili 

 

Zakon o javnim nabavkama u BiH primjenjujemo svakodnevno, međutim noročito usvajanjem izmjena ovog zakona, novih pravilnika koji su proizašli iz njega i drugih akata javljaju se brojne nedoumice o njegovoj ispravnoj primjeni.

Na ovom seminaru saznaćete sve o novim pravilnicima, uputstvima i odlukama proizašlim iz Novog zakona o javnim nabavkama i biće pojašnjene sve izmjena ovog zakona. Takođe će biti obrađene i teme kao što su priprema tenderske dokumentacije i ponuda u skladu sa Novim zakonom o javnim nabavkama, pregovarački postupak bez objave obavještenja o nabavci i okvirni sporazum, žalbeni opostupak, elektronska ponuda, e-postupak i E- aukcija - važeći i novi pravilnik.

U praksi dovoljna je mala greška, za koju nismo ni mislili da ja važna, pa da propadne postupak javne nabavke na kojem smo radili mjesecima ili da izgubimo, kao dobavljač, ugovor koji nam dosta znači.

Stigla je i 2023. godina. Potrebno se ispravno pripremiti za javne nabavke. Da li ste sigurni kako to trebate uraditi? Ova oblast je veoma značajno za ponuđače, ali i ugovorne organe. Ponuđači gube često poslove koji su mogli dobiti radi neispravnih ponuda. Koje sve greške prave? Na gornja pitanja kao i mnoga druga pitanja dobićete odgovor na ovom seminaru.

Na "DRUGIM VLAŠIĆKIM SUSRETIMA JAVNIH NABAVKI" predavači će prolaziti kroz najčešće probleme s kojima se svakodnevno susrećemo u praksi, kao i specifične situacije na koje treba obratiti posebnu pažnju.

Tokom ovog događaja biće prostora za diskusiju i pitanja s ciljem da se upoznate s problemima koji se javljaju u praksi.

Svi učesnici će dobiti dosta primjera dokumenata iz prakse, u elektronskom obliku, koji im mogu poslužiti kao uzorci kod kreiranja vlastitih dokumenata.

Opširnije...

Seminari

aktuelni seminari

Održani seminari

Kontakt

  • Telefoni mobilni +

      066 299 999 , 066 240 000
  • Telefoni fiksni +

    051 466 600
  • Fax +

    Fax: 051 466 601
  • 1